Leander van der Steen (1973) kreeg jarenlang orgelles van Jan van Gijn op de plaatselijke muziekschool. In 1987 behaalde hij de eerste prijs op het orgelconcours Gelderse muziekscholen in Arnhem. Op het Utrechts Conservatorium studeerde hij de hoofdvakken schoolmuziek en orgel. In 1996 en 1997 rondde hij deze twee studies af. Verder richtte hij zich op de vakken piano en orkest- en koor directie.

Momenteel is hij de dirigent van de Verenigde Veluwse Koren (koren in Putten, Ermelo, Hierden en Hulshorst), Reformatorische zangvereniging Cantilene in Barneveld en van jongerenkoor Reach Out in Ermelo.
Als dirigent geeft hij samen met Martien van der Zwan leiding aan het ensemble Parlando te Rhenen. Ook heeft hij een uitgebreide les praktijk met orgel- en pianoleerlingen.

Daarnaast geeft hij instrumentale concerten, werkt hij mee aan diverse radio- en cd-opnamen en begeleidt hij regelmatig koren en samenzang. Als organist is hij verbonden aan de Oude Kerk in Ede en als pianist bij de maandelijkse interkerkelijke zangavonden in Renkum.

Leander schrijft muziek voor verschillende bezettingen, waaronder diverse orgelwerken (50 Muziekminiaturen, Schubertiadesuite, Psalmen in klank 2 delen), pianowerken (Liedimpressies voor piano 2 delen) zettingen en nieuwe melodien voor liedbundels (Uit Sions zalen, Uit aller mond, Uit de mond der kinderen deel 2 en 3) en koorwerken (o.a. de cantates Licht in de duisternis en Meer dan overwinnaars en het Nederlandstalige kerstoratorium In de volheid van de tijd? voor orkest, bariton, gemengd koor, orgel en piano).


Zie voor meer informatie: www.leandervandersteen.nl